לא תמיד העולם שלנו היה במצב העשיר בו הוא נמצא היום, ולכן עד המאה ה20 מזון הכלבים היה מורכב משאריות מזון של בני האדם בלבד, בתחילת המאה ה20, החלו לייצר מזון לכלבים שהיה מורכב גם הוא ברובו משאריות מזון, על מנת להגדיל את כמות המזון ולהפחית את העלויות, הוכנסו למזון כמויות גדולות של תירס וחיטה (דגנים זולים), עם התקדמות השנים המודעות למרכיבי מזון הכלבים השתנתה, ויחד עם חידושים בחקלאות, כיום אנחנו יכולים להאכיל את הכלבים שלנו במוצרים איכותיים ובריאים יותר מלפני כן.
קודם כל לא, דגנים הם מקור פחמימות חשוב בתזונה של הכלב, אבל הרכיב החשוב ביותר במזון לכלבים הוא החלבון, ולכן אנחנו צריכים לוודא שיש במזון כמות גדולה של חלבון לבריאות כלב, חלבון מהחי ממולץ מאוד (סוגי בשר ודגים).
רבים חושבים שדגנים הם מקור לרגישויות במזון, אך כיום אנחנו יודעים שיש יותר רגישויות למוצרים מהחי (בשר וחלב) אצל הכלבים.
חברות רבות מנסות לערוך שינויים בדגנים על מנת להפוך אותם לברי עיכול לכלב, היום אנחנו יודעים שכלבים יכולים לעכל דגנים, אבל בכמויות קטנות וחשוב לוודא שהמזון יכיל כמות גדולה של בשר ולא של דגנים.
כשיש כמות גדולה של דגנים במזון יש כמות גדולה של פחמימות, וכידוע כלבים היו ציידים, ולכן התזונה שלהם בנויה על בשר וחלבונים ולא על פחמימות, הם זקוקים כמות גדולה של חלבונים ושומנים, ולכמות מועטה של פחמימות.
מזון מומלץ ללא דגנים